Forsiden
Kontakt
Dyrene
Årets gang
Kogebog
Foreningen
Medlemsskab
Bliv medlem
For nye medlemmer
Billedarkiv
Fra medlem til medlem
Andre foreninger
Index
 

Velnæret Idealisme

(Michael Sterll - marts 2014)

Selvklart klapper vi først og fremmest vore høveder igennem den lange solrige sommer, fordi de sikrer Vestamagers beståen som naturområde! Ind imellem vel også med tanke om, at bøffen har fire ben, at vore børn og børnebørn kan lære, at bøffer ikke er vokset op i plastikemballage.

En gang imellem tænker vi måske også lidt på det fremragende og billige oksekød, som vi til sidst kan fylde fryseren op med. Men hvor billigt er det så egentlig?

Her forleden sendte min ”Irmapige” mig – sammen med et læs dagligvarer – også det seneste nummer af ”Krydderiet” – vort førende tidsskrift indenfor genren ”gastronomisk pornografi” – og der fik jeg mulighed for at regne lidt på vores koklapper-idealisme. Her stødte jeg på et tilbud på kassevis af økologisk oksekød, Angus-kvæg fra et tilsvarende naturbevaringsprojekt på Livø i Limfjorden. Jeg regnede lidt på det og nåede frem til, at jeg ved at købe en samling kasser kunne få nogenlunde den samme sammensætning som ved vor årlige kvarte, men med en samlet vægt på 14 kilo til en pris af 748 kroner. Det svarede til en kg-pris på 125 kr for alt fra suppeben over hakkekød til oksemørbrad.

Til sammenligning koster vores kvarte os 75 kr pr. kg, så vi sparer altså 52 kr, hver gang vi har klappet et kg oksekød hen over sommeren. Plus den ekstra indmad og motionen.

Det regnestykke gjorde det kun endnu lettere at være idealist!

Foreningen kan kontaktes via mail til formanden Flemming Sørensen formand@sundbyko.dk